()

Tekuté zlato z Turčianskych Teplíc

O tom, že má termálna minerálna voda liečivé účinky a napomáha vášmu telu k dokonalej relaxácií už určite viete, ale vedeli ste o tom, že nemusí liečiť vaše telo iba zvonka?

Pitná kúra v Zlatých Kúpeľoch Turčianske Teplice je jedna z unikátnych procedúr, ktorá vďaka chemickému zloženiu a teplote vody perfektne prečistí váš organizmus. Príjem tekutín je nesmierne dôležitý a na jeho dodržiavanie by sme si mali dávať extrémny pozor. Voda vypĺňa v tele priestor medzi bunkami, rozpúšťajú sa v nej vitamíny, reguluje telesnú teplotu a takisto ovplyvňuje aj mentálnu výkonnosť. V prípade, že je toto tekuté zlato obohatené o minerálne látky a iné prvky ako je to práve u nás v Turčianskych Tepliciach, sú účinky pitnej kúry znásobené.

Na akom princípe pitná kúra funguje?

Pitná kúra spočíva v tom, že sa 1 - 3x denne pije 2dl minerálnej vody, samozrejme,  podľa predpisu lekára. Všeobecne platí, že by sa mala voda piť pred jedlom a obsah malého pohárika sa odporúča skonzumovať v priebehu 3-10 minút. Pitie minerálnych prameňov pred jedlom zvyšuje činnosť minerálnych látok a umožňuje ich lepšie vstrebávanie. Medzi jednotlivými dávkami je ideálne urobiť si aspoň 10 minútovú pauzu.

Hlavnou podstatou pitnej kúry je konzumovať kvalitnú a liečivú vodu. Naša bohato mineralizovaná (sírany, hydrouhličitany, vápnik, horčík, železo a ďalšie) turčianska termálna voda lieči ochorenia pohybového aparátu, urologické, nervové, ale aj gynekologické ochorenia.

Aké účinky má pitná kúra?

Pitie turčianskej termálnej minerálnej vody ovplyvní zloženie moču, stimuluje obličky k rýchlejšej činnosti a navyše zlepšuje aj činnosť čriev. Dôležitým pozitívom pitnej kúry je navodenie správneho pitného režimu. V pokojnej atmosfére kúpeľov je príjem tekutín nenásilný a návyk sa prenáša aj do domáceho prostredia. Ak teda bojujete s tým, že sa neviete donútiť piť dostatočné množstvo tekutín a potom vás bolí celý deň hlava, po absolvovaní pitnej kúry u nás v Zlatých Kúpeľoch, nebude po vašej bolesti ani chýru, ani slychu.

Pri návšteve rozprávkových Turčianskych Teplíc si teda nezabudnite nádobu na vodu a presvedčte sa o tom, že naša voda dokáže liečiť aj zvnútra.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám