()

Tip na výlet v okolí Turčianskych Teplíc

Dlhoročná kúpeľná tradícia mesta Turčianske Teplice ročne láka množstvo domácich i zahraničných turistov. Hľadáte tip, ako si spríjemniť pobyt v Zlatých Kúpeľoch výletom do okolia alebo nejakou športovou aktivitou? Mesto obklopené malebnou prírodou Malej a Veľkej Fatry poskytuje našim klientom dokonalé možnosti.

Zlákať vás môže náročná turistika a výhľady z majestátnych vrchov alebo výlet do okolitých dolín. V tomto článku sa zameriame na jednoduchšiu variantu, vhodnú pre akúkoľvek vekovú skupinu. Či už ste milovníkom prechádzok v prírode, alebo radi zažijete dobrodružstvo na bicykli, trasa s východiskovým bodom v Blatnici cez Gaderskú dolinu a spať vyhovie každému.

Gaderská dolina leží v západnej časti Veľkej Fatry a disponuje množstvom vzácnych prírodných úkazov a zákutí. Celou dolinou vedie turistický chodník, ktorý sa prelína s rôznymi lesnými a náučnými cestami, pomocou ktorých je možné sa dostať aj na viaceré vrcholy hrebeňa Veľkej Fatry. Priaznivcov cyklistiky a korčuľovania naopak poteší kvalitne vybudovaná asfaltka so značenou cyklotrasou popri žblnkotajúcom Gaderskom potôčiku. Bohatá fauna a flóra dotvára jedinečnú atmosféru, vďaka ktorej je dolina klenotom slovenskej prírody.

Okrem prírody disponuje aj inými úkazmi, ako sú napríklad jaskyne a skalnaté útvary. Historickou zaujímavosťou je skalný útvar Čertova brána nachádzajúci sa na konci doliny, ktorý je známy najmä z prvého filmu o Jánošíkovi natočeného v roku 1921. Pomocou náučného chodníka sa dozviete aj o iných zaujímavých miestach. Kľukatou cestičkou vás zavedie až ku zrúcanine hradu Blatnica, kde na vás čaká nádherný výhľad.

Je len na vás, ktoré miesta sa rozhodnete navštíviť, no nudiť sa určite nebudete. O krásne strávený deň sa postará jedna z najnavštevovanejších dolín na Slovensku. Menej náročné putovanie je naozaj skvelým spôsobom na strávenie voľného času a preskúmanie Gaderskej doliny. Pre odvážnejších turistov má dolina pripravené iné skvosty, ktoré vám priblížime v niektorom z ďalších článkov. Nečakajte a strávte krásny deň v okolitej prírode Turčianskych Teplíc.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám