()

Vedeli ste, že Zlaté Kúpele Turčianske Teplice...

Patria k najstarším a zároveň najmodernejším kúpeľom na Slovensku, ktoré ponúkajú niekoľko možností na ubytovanie v rôznych cenových reláciách. História Zlatých Kúpeľov siaha až do roku 1535 a za ten dlhý čas ich navštívilo niekoľko významných historických osobností.

Vedeli ste, že sa v Zlatých Kúpeľoch Turčianske Teplice natáčal úspešný seriál Kolonáda, ktorý sa vysielal na RTVS1?

Prvá séria seriálu Kolonáda sa začala nakrúcať od polovice júla 2013 a mala trinásť častí. V seriáli ste mohli vidieť účinkovať Mareka Geišberga, Janu Hubinskú, Kamilu Magálovú, Petra Kočiša, Kamila Mikulčíka a mnoho ďalších skvelých slovenských hercov. Prvá časť Kolonády sa odvysielala 12.januára 2014 o 20:20 na Jednotke. V seriáli bol ukázaný napríklad interiér recepcie LD Veľká Fatra, ktorý je v súčasnosti už zrenovovaný, priestory Zlatej kúry, kúpeľný park alebo Hotel Royal Palace*****, ktorý však v tom čase ešte ľudia pod týmto názvom nepoznali. Počas natáčania sa v kúpeľoch pohybovalo množstvo slovenských hercov, ktorí k nám s obľubou chodia aj v súčasnosti.

Vedeli ste že, budova Royal Bath, ktorý bol známy pod názvom Modrý kúpeľ patrí medzi národné kultúrne pamiatky?

Dominanta Turčianskych Teplíc, ktorú obdivuje nejeden návštevník bola postavená v roku 1728 a v roku 2018 zrekonštruovaná do súčasnej podoby. Zaujímavosťou je aj to, že stojí priamo na piscine, teda na prameni termálnej minerálnej vody. Hotel Royal Palace***** je zariadený v štýle Art Deco a musíte uznať, že je dokonalým prevedením toho impozantného štýlu. Čisté pozlátené línie dopĺňajú moderné dizajnové prvky, vďaka čomu je hotel nielen okúzľujúci, ale dýcha nadčasových luxusom.

Vedeli ste o tom, že Zlaté Kúpele Turčianske Teplice organizujú pre svojich návštevníkov fakultatívne výlety?

Pobyt v kúpeľoch nemusí byť len o relaxe v liečivej vode či masáži. Skvelou príležitosťou na to, ako si vyplniť čas medzi jednotlivými procedúrami je napríklad výlet do prírody, prechádzka po okolí či objavovanie kultúrnych pamiatok v okolí Turčianskych Teplíc. Zlaté Kúpele organizujú množstvo výletov, na ktoré sa môžete počas kúpeľnej liečby prihlásiť. Navštíviť môžete napríklad Oravský hrad, hrad Strečno, Čičmany, Rajeckú Lesnú, hrad Sklabiňa a mnoho ďalších zaujímavých miest, na ktoré by ste sa možno inokedy nedostali.

Vedeli ste že, Hotel Royal Palace***** získal druhé miesto v prestížnej súťaži Historic Hotels of Europe Awards?

Náš Hotel Royal Palace***** je ozajstným klenotom vo svete kúpeľníctva, čo potvrdzuje aj fakt, že získal druhé miesto v kategórii Historic Spa Hotel.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám