()

Vírivka ako súčasť účinnej liečby

Vodoliečba je jednou z prvých metód fyzickej terapie využívaných pri rehabilitácii, pričom v súčasnosti má viacero typov. Jedným z najpopulárnejších je zaručene whirlpool terapia, ktorú vykonávame aj u nás, v Zlatých kúpeľoch Turčianske Teplice, na vysoko profesionálnej úrovni.

V čom spočíva vírivý kúpeľ?

Liečba využíva nie len masážne trysky, ktoré sú zabudované v bočných stenách vírivkovej vane, ale aj zázračnú liečivú silu vzácnej turčianskej minerálnej vody s teplotou 37°C. Pobyt vo vírivom kúpeli jemne vymasíruje tkanivá celého tela, čím sa uvoľní preťažené a podráždené svalstvo, a tak dochádza k regenerácii a optimalizácii celého ľudského organizmu. Počas procedúry vplyvom tepla dochádza tiež k otváraniu pórov pokožky, vďaka čomu sa toxíny a ďalšie nahromadené odpadové látky pomaly vylučujú z tela von.

Aké účinky má vírivý kúpeľ?

Celotelový vírivý kúpeľ v malom bazéne je skvelým spôsobom, ako dosiahnuť regeneráciu a oddych tela i mysle. Kombinácia teplej vody a masážnych trysiek vo vírivke posilňuje krvný obeh. Zároveň pomáha rozširovať krvné cievy, čo umožňuje kyslíku a živinám prúdiť do hlavných orgánov vo väčšom množstve. Zlepšený krvný obeh môže spôsobiť lepší stav pohybovej sústavy a menšie bolesti a stuhnutosť kĺbov. Taktiež znižuje krvný tlak a stimuluje imunitný systém, mimoriadne priaznivo pôsobí pri liečbe chorôb srdca. Vírivý kúpeľ pomáha odbúravať napätie a stres a poskytuje rýchlu úľavu od bolesti a vyčerpania. 

Pre koho je procedúra vhodná?

Procedúra je vhodná najmä pri rehabilitácií pohybového ústrojenstva a poúrazových stavoch. Taktiež pri artritíde či ochoreniach srdcovo-cievneho systému. Pomôcť dokáže aj pri problémoch s nespavosťou a klimakterických problémoch.

Navštívte naše Zlaté kúpele Turčianske Teplice a doprajte si regeneráciu a oddych, vďaka nášmu jedinečnému whirlpool bazénu so vzácnou turčianskou minerálnou vodou.  

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám