()

Vodoliečba v Zlatých Kúpeľoch

Vodoliečba v Zlatých Kúpeľoch

Najväčšie bohatstvo, ktorým sa pýši naša krajina je ukryté pred našimi zrakmi hlboko pod povrchom. Nemáme na mysli nijaké vzácne kovy, ale to, čo je pre človeka najdôležitejšie, vodu a v tomto prípadne nie hocijakú vodu, ale tú našu, turčiansku termálnu minerálnu vodu. Zo siedmych prameňov nachádzajúcich sa v Turčianskych Tepliciach vyvrie na povrch za sekundu až 30 litrov tejto magickej tekutiny, ktorá je následné spracovávaná a používaná na liečebné účely.

Skrytý zázrak

Termálna minerálna voda uľahčuje pohyb vďaka zníženému účinku gravitácie, napomáha zlepšeniu cirkulácie krvi a lymfy. Dôležitým fyzikálnym účinkom termálnej minerálnej vody je tiež reakcia organizmu, kedy sa zvýši povrchová teplota tela ako odpoveď na tento podnet. Kúpele Turčianske Teplice ponúkajú veľké množstvo vodoliečebných procedúr a jednou z nich je napríklad Lazuritový kúpeľ, pri ktorom bublinky stúpajú od dna k povrchu a jemne masírujú pokožku. Uhličitý minerálny vaňový kúpeľ, ktorý sa pripravuje nasýtením vody oxidom uhličitým sa nazýva Citrínový kúpeľ, podľa vzácneho kameňa – citrínu. Prekrvuje tkanivá, odplavuje z tela jedovaté látky a napomáha pri bolestiach hlavy alebo migrénach a je ideálnou voľbou v prípade, že ste po operácií kŕčových žíl. Vodoliečba v Turčianskych Tepliciach ponúka okrem iného aj príjemnú a povzbudzujúcu Aromaterapiu, ktorá predstavuje spojenie minerálnej vody a éterických olejov podľa vlastnej voľby.

Blahodarné účinky turčianskej termálnej vody sú známe odpradávna, ale vedeli ste, že sa v nej nemusíte iba kúpať? Pitná kúra je vhodná pri osteoporóze a viacerým typom obličkových kameňov, črevných či gynekologických ťažkostiach alebo pri zápale prostaty.

Liečba vodou v Kúpeľoch Turčianske Teplice má za sebou obdivuhodne dlhú históriu a tradíciu. Jej formy a postupy sa neustále zlepšujú a inovujú, aby splnili požiadavky tých najnáročnejších zákazníkov. Verte, že keď raz vyskúšate mocnú silu turčianskych termálnych prameňov, budete sa k nám s radosťou opäť vracať.  

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám