()

Zázrak menom rašelinový kúpeľ

Hľadáte niečo, čo vyrieši vaše problémy s artrózou, bolesťami chrbtice či s chronickými reumatickými ochoreniami? Potom by ste mali skúsiť rašelinové zábaly alebo kúpele a zažiť účinky tejto zázračnej hmoty na vlastnej koži.

Každý sa s ňou už určite stretol, ale možno ste si ani neuvedomili aká špeciálna látka vám leží pod nohami alebo sa vám presýpa pomedzi prsty. Jej blahodarné účinky sú známe už niekoľko stáročí a niet sa čo čudovať, liečivé látky v nej dozrievali tisícky rokov. Rašelina je vlastne hmota zložená z odumretých rastlín, ktoré sa počas mnohých rokov hromadili a kvasili vo vlhkom prostredí bez prístupu vzduchu, v takzvaných rašeliniskách. Vďaka množstvu organických látok, ktoré obsahuje sa veľmi často využíva ako súčasť liečebných procedúr. Najznámejšie sú rašelinové zábaly alebo práve rašelinové kúpele, ktoré nájdete v ponuke aj u nás v Zlatých kúpeľoch Turčianske Teplice.

Možno vám predstava ľahnúť si do tmavej vane plnej odumretých rastlín neznie príliš lákavo, ale čo je lepšie ako staviť na kúpeľnú špecialitu overenú celými generáciami. Náš rašelinový kúpeľ je kombináciou jemne mletej balneologickej rašeliny s termálnou minerálnou liečivou vodou, pričom najdôležitejším účinkom tejto kombinácie je dokonale hrejivý efekt. Stovky živín, minerálov, enzýmov a trieslovín zvyšujú prekrvenie celého tela, zlepšujú činnosť vášho svalstva a kĺbov a naviac urýchľujú vstrebávanie krvných výronov. Pomôcť vám môže dokonca aj s chorobami tráviaceho traktu, urologickými či gynekologickými problémami, nervovými ochoreniami, ale aj s ochoreniami dýchacích ciest.

Okrem toho má rašelinový kúpeľ výborné hydratačnéregeneračné účinky a prispieva k reštrukturalizácií a omladeniu pokožky. Ak vám napadá otázka, či spomaľuje aj tvorbu vrások, odpoveď je áno. Naviac, keď vás trápia ekzémy alebo akné, rašelina si s nimi hravo poradí a čo mnohé ženy poteší najviac, dokáže vyriešiť aj problémy s celulitídou.

Dnes je už možnosť dopriať si takýto kúpeľ aj doma formou rôznych rašelinových práškov, ktoré kúpite v lekárni. Nasypať jemne mletú rašelinu do vane zvládne každý, ale kvalita a účinky takéhoto domáceho kúpeľa sa s procedúrou poskytovanou v kúpeľoch, kde sa o vás stará skúsený personál, nedá ani porovnať.  Okrem toho, že tu vám namiešajú ten správny pomer rašeliny a termálnej minerálnej liečivej vody, vám tiež doprajú aj potrebnú po-kúpeľovú regeneráciu. A práve následný oddych na lôžku je pri tejto procedúre veľmi dôležitý, pretože vtedy v tele dochádza k látkovým výmenám, ktoré ovplyvnia váš očakávaný výsledok.

 

 

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám