()

Ako prežiť zimu v zdraví

Zima je krásne ročné obdobie, no s ligotavým snehom prichádza aj sezóna chrípok, vírusov a baktérií. Tie môžu dať nášmu imunitnému systému počas chladného obdobia poriadne zabrať. V tomto článku vám prinášame niekoľko tipov, ako zostať “fit“ a prekonať aj tie najchladnejšie mesiace v plnej sile.

1. Vetrajte

Počas zimy sa chránime ako len môžeme a prirodzene zatvárame všetky okná. Nezabúdajte však na to, že vetranie je veľmi dôležité. Nevetrané a prekúrené priestory sú ideálnym prostredím pre množenie baktérií. Ideálne je na pár minút otvoriť okno naplno a nechať čerstvý vzduch preniknúť do celej miestnosti.

2. Nezabúdajte na pitný režim

Aj keď sa môže zdať, že v zime nepociťujeme taký smäd ako v lete, je dôležité si udržiavať dostatočnú hydratáciu. Chladné počasie a vykurovanie môžu vysušiť pokožku a sliznice, čo zvyšuje náchylnosť k infekciám. Dostatočným zavodnením organizmu podporíte metabolizmus, správny obeh krvi, trávenie a vyplavovanie toxínov z tela. Okrem čistej vody môžete zahrnúť do svojho pitného režimu aj bylinkové čaje.

3. Navštívte saunu

Saunovanie nie je len jedinečná forma relaxácie, ale tiež efektívny spôsob posilnenia imunitného systému. Podľa mnohých je saunovanie jednou z najúčinnejších foriem, ako predísť chorobám a prečkať chladné mesiace v zdraví. Pokiaľ túžite spraviť niečo viac pre svoje zdravie, v Spa&Aquapark Turčianske Teplice sme pre vás vytvorili jedinečný saunový svet. Tento komplex sáun ponúka široký výber rôznych saunových procedúr - Klasická Fínska sauna, Sudová Fínska sauna, Infra sauna, Soľná sauna, Eukalyptová sauna, či Lesná sauna.

4. Doprajte si dostatok spánku

Spánok zohráva v našom živote kľúčovú úlohu, a to platí obzvlášť v zimných mesiacoch. Kvalitný spánok produkuje protilátky, ktoré bojujú proti chorobám a posilňujú imunitný systém. Naopak nedostatok spánku prispieva k zhromažďovaniu škodlivých metabolitov v mozgu, ktoré spôsobujú stres, únavu a vyčerpanosť. Snažte sa preto dodržiavať pravidelný spánkový režim.

5. Vrstvite oblečenie

Vybrať správne oblečenie v zime môže byť niekedy náročné. Ráno teplota dosahuje mínusové hodnoty a cez deň môže stúpnuť aj o 10 stupňov. Preto je ideálne vrstvenie oblečenia - najlepšie je niekoľko tenších a teplejších vrstiev. Ak sa teploty vyšplhajú vyššie, jednoducho niektorú vrstvu odložíte.

Veríme, že vám tieto jednoduché tipy pomôžu prežiť zimu v zdraví a pohode. Nezabúdajte, že  chladné mesiace môžu byť krásne, ak sa o svoje fyzické a psychické blaho staráme s láskou a starostlivosťou.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám