()

Čarovný kúpeľný park v Turčianskych Tepliciach

Kúpeľný park plný zaujímavostí

Ideálne miesto na oddych, šport alebo romantickú prechádzku je určite park slávy. Snáď najvýraznejšou atrakciou sú v parku lavičky, ak ste zostali zaskočení a pýtate sa, čo môže byť zaujímavé na lavičkách, hneď vám to prezradíme. Lavičky nachádzajúce sa v parku nie sú obyčajné a také ako vidíme všade, každá z nich je jedinečná. V ponuke je lavička veselého smajlíka, opitá alebo pohádaná lavička a nájde sa niečo aj pre obrov, ktorí majú v parku vlastnú obriu lavičku. Obor však nie je jediná „známa“ osobnosť, ktorá má v parku slávy svoje vlastné miesto. Od roku 2013 stojí v kúpeľnom parku napríklad lavička divadelného režiséra a herca Jozefa Bednárika. Žiarivé a biele miesto s tancujúcimi baletkami patrí svetoznámemu choreografovi Máriovi Radačovskému a to s folklórnym vzorom je postavené pre pedagogičku a sólistku SĽUK-u Hedu Melicherovú.

Relax v objatí prírody

Spomenuli sme vám len niektoré zo slávnych mien nášho parku v skutočnosti ich je omnoho viac, a práve preto sa park nazýva parkom slávy. Zaujímavé však nie sú len lavičky, ale aj flóra a fauna, ktorá sa tu nachádza má obrovskú historickú hodnotu a ako ukážka toho, že park je naozaj starý obyvateľ Turčianskych Teplíc  je aj 200-ročná lipa, ktorá s mestom prežila množstvo významných udalostí. História parku sa datuje od roku 1873 a na jeho výstavbe a zveľaďovaní majú obrovskú zásluhu aj turčianske kúpele. Na rozlohe úctyhodných 18 hektároch rastie množstvo nielen domácich, ale aj rôznych exotických a cudzokrajných drevín. Na ostrovčeku si našiel svoje miesto milovník močiarnych podmienok, chránený tisovec dvojradový a vyskytujú sa tu aj platany alebo metasekvoje. Zlaté Kúpele Turčianske Teplice organizujú v parku veľké množstvo akcií, spojených s aktívnym oddychom a jednou z nich je napríklad rýchla chôdza s trekingovými palicami alebo turnaj v krokete.

Zázračné miesto, ktoré pomáha zotaviť vaše fyzické, ale aj duševné zdravie je zaručene kúpeľné mesto Turčianske Teplice. Vaša telesná schránka dokonale zrelaxuje v našich termálnych minerálnych vodách a tá duševná má obrovský priestor na očistenie a zahodenie všetkých starostí za hlavu práve v kúpeľnom parku, kde vám mocná sila prírody zaiste dodá potrebnú dávku energie.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám