()

Kam na výlet s deťmi v Turčianskych Tepliciach

Radi by ste vymysleli vašim deťom plán na víkend, no došli vám nápady? Príďte do Turčianskych Teplíc! Nájdete tu množstvo miest na vybláznenie a objavovanie. Poďme si o nich napísať niečo viac.

Centrum mesta Turčianske Teplice

Turčianske Teplice patria medzi najstaršie kúpeľné mestá na Slovensku a sú tak skvelým miestom pre kúpeľný relax či liečenie zdravotných ťažkostí. Okrem kúpeľnej starostlivosti nájdete v meste aj populárny Park Slávy, v ktorom sa nachádza množstvo vzácnych rastlín a zábavné lavičky rôznych tvarov. V meste sa nachádza tiež Galéria Mikuláša Galandu či náučný chodník v lesoparku Bôr.

SPA&Aquapark Turčianske Teplice

Ak vaše deti milujú vodu, neexistuje lepšie miesto, ako Spa&Aquapark Turčianske Teplice. Nič neunaví deti viac, ako celý deň strávený vo vode. Na vaše ratolesti čaká úžasný zážitok na rôznych vodných atrakciách, tobogánoch, či aktivitách s animátormi (počas leta). Každopádne, pre deti býva vždy najväčším zážitkom MOVIE tobogán, ktorý je spestrený pohybujúcimi sa morskými zvieratami a svetelnými hrami. No čo vám povieme, tie potešia a postarajú sa o zábavu aj počas upršaného víkendu. A či sa zabavíte vy? V zóne Aquapark sa nachádza 25 metrový plavecký bazén a atrakčný bazén s masážnymi tryskami. V zóne SPA si oddýchnete a nájdete tam moderné rehabilitačné bazény, vírivku alebo horúci sedací kúpeľ.

Turistika vo Veľkej Fatre

Milovníkov aktívneho oddychu a turistiky poteší fakt, že v blízkosti Turčianskych Teplíc sa nachádza pohorie Veľká Fatra. Tá ponúka neskutočné turistické chodníky na Ostredok, Ploskú, Ostrú, Tlstú, Krížnu a mnohé ďalšie. Od jednoduchých, až po náročné. Je len na vás (a vašej kondícii), ktorú túru si vyberiete, no veríme, že vrchy Veľkej Fatry budú pre vás a vašu rodinu nesmierne očarujúce.

Gaderská dolina a hrad Blatnica

Netrúfate si na veľké túry, no aj tak by ste radi zašli do prírody? Navštívte Gaderskú dolinu, ktorá patrí medzi najkrajšie miesta Slovenska. Nachádza sa za obcou Blatnica a prechádzku dolinou si užijú aj tí najmenší. Okrem obrovských vápencových brál s množstvom jaskýň môžete objaviť aj zrúcaninu hradu Blatnica z 13. storočia či oddýchnuť si pri Gaderskom potoku pri sústave vodných mlynčekov Mlynčekovo. 

Turčianske Teplice a ich okolie vám prináša množstvo miest na víkendový oddych s rodinou. Prečítajte si aj ďalšie tipy na výlet v širšom okolí. Nech už sa vyberiete na výlet kedykoľvek, veríme, že sa poteší celá vaša rodina.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám