()

Kam s deťmi v okolí Turčianskych Teplíc

Oddych v čarovnom prostredí Turčianskych Teplíc s celou rodinkou je na nezaplatenie. Deti sú však veľmi živé a neposedné stvorenia, ktoré milujú zábavu, a práve u nás v Turčianskych Tepliciach a v ich malebnom okolí je miest na šantenie hneď niekoľko.

 Spa&Aquapark Turčianske Teplice

Miesto priam stvorené pre deti, plné atrakcií, ktoré ich zabavia na celý deň, nájdete priamo v kúpeľnom areáli. Každý aktívny rodič vie, že nič neunaví malých neposedníkov lepšie ako výdatné čľapkanie v bazénoch s teplučkou vodou, ktorá je navyše liečivá. Aquapark Turčianske Teplice však nie je len o nudných bazénoch. Úžasný zážitok čaká na vaše ratolesti na rôznych atrakciách, toboganoch a taktiež pri aktivitách s animátormi. Najväčším zážitkom je samozrejme úžasná jazda v Movie tobogane, ktorá je spestrená pohybujúcimi sa morskými zvieratami a svetelnými hrami, ktoré spolu s rýchlosťou vykúzlia skvelú zábavu aj počas upršaných dní. Prekvapenie je pripravené aj pre staršie deti a dospelých v podobe Kamikadze toboganu s šialenou rýchlosťou, ktorá prekvapí aj ostrieľaných milovníkov adrenalínu.  Zóna Aquapark ponúka okrem iného aj 25 metrový plavecký bazén, atrakčný bazén s masážnymi tryskami alebo Pirátsky prístav s ozajstnou loďou a pokladom v podobe masáže spojenej so svetelnými efektami. Zóna Spa je skôr odpočinková a nájdete v nej moderné rehabilitačné bazény, vírivku alebo horúci sedací kúpeľ.

Park Slávy

Rozprávkové prostredie s množstvom vzácnych rastlín a bohatou históriou, tak by sme mohli charakterizovať prekrásny kúpeľný park rozprestierajúci sa na ploche 13 hektárov v samom srdci nášho kúpeľného mesta. Pokojný tieň viac než dvoch tisícok drevín ponúka návštevníkom priestor na aktívny oddych, šport, ale najmä zábavu, o ktorú sa postarajú vtipné lavičky. Jedna z nich je v tvare smajlíka, druhá je určená pre obrov a iná zasa patrí niektorej zo slávnych osobností nielen slovenskej, ale aj svetovej scény. Nájde sa tu však aj lavička pre malých pretekárov, či malé tancujúce pódium.

 Náučný chodník lesoparku Bôr

Neďaleko od Turčianskych Teplíc sa nachádza zaujímavý náučný chodník, ktorý sa začína pri pamätníku vojakov padlých počas Slovenského národného povstania. Nie je náročný a hravo ho spolu s deťmi zvládnete približne za dve hodinky. Chodník pozostáva z ôsmych informačných panelov, ktoré poukazujú na krásy a zaujímavosti miestnej prírody. Po skvelom oddychu v našich kúpeľoch vám svižná prechádzka plná zaujímavostí a výhľadov na krásy prírody určite padne vhod.

Gaderská dolina a hrad Blatnica

Ak je turistika vašou obľúbenou aktivitou určite by ste nemali vynechať návštevu Gaderskej doliny, ktorá právom patrí medzi najkrajšie miesta Slovenska. Nájdete ju neďaleko Turčianskych Teplíc za obcou Blatnica a prechádzku v jej čarovnej prírode si užijete aj s tými najmenšími deťmi vďaka ceste, ktorá pretína celú jej dĺžku.  Okrem mohutných vápencových brál s početnými jaskyňami sa nad dolinou vyníma tiež rozprávková zrúcanina hradu Blatnica z 13. storočia. Skvelým miestom na odpočinok v tieni stromov pri zurčiacom Gaderskom potoku je Mlynčekovo – sústava vodných mlynčekov, ktoré poháňa voda z neďalekého prameňa.

 

Turčianske Teplice a ich okolie ponúkajú skvelé podmienky pre aktívny i pasívny rodinný relax v každom ročnom období. Nech už nás navštívite kedykoľvek, okrem dokonalého relaxu vás i vaše ratolesti čaká skvelá zábava a zdravý pohyb v jednom z najkrajších kútov našej krajiny.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám