()

Prázdniny v Turčianskych Tepliciach

Prázdniny sa začali a vy už rozmýšľate ako počas dvoch mesiacov zabavíte vaše deti? Čo tak vyskúšať dovolenku u nás na Slovensku, v obklopení krásnej prírody. Hoci sa to nemusí na prvý pohľad zdať, Turčianske Teplice sú plné mnohých zaujímavých miest a teda aj ideálnym miestom na letný oddych s rodinou. Presvedčte sa, že sa oplatí navštíviť toto mesto a prečítajte si naše tipy na letnú dovolenku v Turčianskych Tepliciach.

KÚPEĽNÝ PARK

Nezvyčajný park, ktorý zabaví celú rodinu, leží už od 19. storočia neďaleko našich kúpeľov. Ako každý iný park, ponúka samozrejme množstvo lavičiek v tieni vysokých stromov, ktoré poskytnú oddych nejednému návštevníkovi unavenému horúcim letným dňom. Avšak tieto lavičky sú iné ako zvyčajne. Jedna sa na vás akoby usmieva, druhá je zase smutná, ďalšia vyzerá, že si na ňu sadne iba obor a iné sú venované osobnostiam zo sveta kultúry a umenia. V našom kúpeľnom parku vaše deti určite nebudú odmietať odpočinok na lavičke a zároveň sa nebudú ani nudiť. Stačí, aby zbadali prvú lavičku...

ZLATÉ KÚPELE TURČIANSKE TEPLICE

Dlhoročne späté s Turčianskymi Teplicami sú najmä naše Zlaté kúpele. To, že máme jedinečné minerálne pramene, pocítili už napríklad králi Žigmund Luxemburský a Maximilián Habsburský, ale aj grófka, ktorú volali Muránska Venuša. Naša termálna voda prináša úľavu najmä od urologických, neurologickýchgynekologických problémov a problémov s pohybovým aparátom. Jedinečnosťou, ktorá nás odlišuje od iných kúpeľov je Liečba zlatom, ktorá pozitívne pôsobí na pleť. Presne vďaka tejto výnimočnej procedúre sa naše kúpele prezývajú Zlaté.

GALÉRIA MIKULÁŠA GALANDU

Neďaleko kúpeľného parku stojí rodný dom maliara a ilustrátora Mikuláša Galandu, v ktorom je situovaná jemu venovaná expozícia „Mikuláš Galanda – lyrik, ktorý prebásňoval skutočnosť“.  Pozrieť si tu môžete aj 34 reprodukcií tohto zakladateľa moderny či filmový dokument o živote a diele nášho rodáka, ktorý sa preslávil aj na medzinárodnej výstave knižnej ilustrácie v Paríži.

VEĽKÁ FATRA

Posledný tip v našom blogu, ale určite nie posledný v skutočnosti, je Národný park Veľká Fatra, ležiaci neďaleko Turčianskych Teplíc. Spleť kratších aj dlhších turistických chodníkov láka rodiny s deťmi rovnako ako aj vášnivých turistov. Na svoje si prídete pri prechode Gaderskou dolinou aj pri výstupe na vrcholy Veľkej Fatry. Vybrať si pritom môžete z vrchov Tlstá, Ostrá, Drieňok, Ploská, Ostredok, Krížna a mnohých ďalších.

Nudiť sa u nás, v Turčianskych Tepliciach, teda určite nebudete. Najlepšie však zažijete krásy a zaujímavosti tohto mesta na vlastnej koži, takže neváhajte a začnite prázdniny s deťmi práve tu.

 

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám