()

Zaručené rady na zlepšenie nálady počas jesene

Tak rýchlo ako plynie čas a mení sa ročné obdobie za obdobím, tak jednoducho sa dokáže zmeniť aj naša nálada. Jeseň so sebou prináša čarovné farebné prostredie a taktiež sychravé počasie, ktoré vie nejedného z nás potrápiť. Dni sa skracujú a slnečné lúče sú deň čo deň vzácnejšie. Nie nadarmo sa jesenné obdobie vyznačuje melanchóliou. Avšak existujú prirodzené spôsoby, ktoré napomáhajú k zlepšeniu našej nálady. S úsmevom ide predsa len v živote všetko oveľa jednoduchšie. Prečítajte si niekoľko rád, ktoré sme si pre vás pripravili.

Šport a vychádzky do prírody

Neodmysliteľnou súčasťou zdravého životného štýlu je pohyb. Okrem skvelej kondície a vyšportovaného tela vám dodá množstvo energie a tiež ubráni organizmus pred akýmikoľvek negatívnymi vplyvmi z vonkajšieho prostredia. Šport v rôznych formách pôsobí ako prírodné antidepresívum. Ak nie ste nadšený športovec, verte, že aj prechádzka na čerstvom vzduchu splní potrebný účel. Ideálnym miestom je napríklad malebný Park Slávy nachádzajúci sa v srdci kúpeľného mesta Turčianske Teplice. Energiu načerpáte pri objavovaní skrytých krás a neobyčajných lavičiek, ktoré sa tu nachádzajú. Rozprávkové prostredie, šuchot lístia a vietor vytvorí dokonalú harmóniu, vďaka ktorej nebudete chcieť ísť domov. V najbližšej dobe, keď sa nebudete cítiť najlepšie, zacvičte si alebo vybehnite von do prírody.

Čas strávený s rodinou

Súčasná situácia nie je najvhodnejšia na rodinné stretnutia, ale čas s blízkymi alebo priateľmi je vždy správne strávený. Častokrát sa počas obdobia depresívnej nálady uzavrieme do seba a s okolím takmer vôbec nekomunikujeme. Siahnite radšej po telefóne a zavolajte svojim blízkym. Rozptýľte svoju myseľ priateľským alebo rodinným rozhovorom a dajte svojmu organizmu nové podnety.

Obľúbené jedlo

Hovorí sa, že láska ide cez žalúdok. A nie len láska, ale aj nálada. Počas sychravých dní sa nám veľakrát nechce variť. Napriek tomu, by ste si mali nájsť čas a vychutnať obľúbené jedlo naplno. Či už zájdete do reštaurácie, objednáte si ho domov alebo sa premôžete a s radosťou ho navaríte, verte, že nebudete ľutovať. Taktiež môžete zavítať aj do jednej z našich reštaurácií alebo kaviarní, kde pre vás ponúkame širokú paletu jedál a zákuskov. Nezabúdajte však, že počas jesenných dni je potrebné doplniť vašu energiu aj množstvom zeleniny a ovocia!

Zaslúžený relax

Ak na vás dolieha jesenná únava, potom je najvyšší čas si oddychnúť. Navštívte Zlaté Kúpele a využite jednu z množstva ponúkaných procedúr. Či už ste milovníkom masáži alebo zábalov, s výberom tej správnej vám s radosťou pomôžeme. Ak máte obavy kvôli súčasnej situácii, robíme všetko preto aby ste sa cítili bezpečne počas vášho pobytu v našich priestoroch.

Voľnočasové aktivity

Na zlepšenie nálady niekedy postačí naozaj málo. Správnym výberom hudby, pozretím dlho plánovaného filmu alebo záľubami, akými sú napríklad kreslenie, čítanie či varenie, dokážete na chvíľu zabudnúť na vaše problémy. Nemyslite len na prácu, venujte sa činnostiam, ktoré vás bavia a dodajú vám energiu. Pri strese a psychickej záťaži odporúčame aj jogu. Toto cvičenie pre vás ponúkame aj v našich kúpeľoch pod vedením skúseného jogína. Vďaka svojim blahodarným účinkom dokážete nielen ukľudniť svoju myseľ, ale aj zlepšiť telesnú kondíciu.

Dúfame, že využijete aspoň jednu z našich rád, ktoré vám dopomôžu k lepšej nálade počas tohto jesenného pochmúrneho obdobia. Radi by sme vás zároveň informovali, že Zlaté Kúpele sú otvorené a všetky služby pre vás plne dostupné. Už teraz sa tešíme na vašu návštevu!

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám