()

Zaujímavé výlety v okolí Turčianskych Teplíc

Turčianske Teplice nie sú len jedným z najstarších kúpeľných miest Slovenska a  skvelým miestom pre kúpeľný relax či liečenie zdravotných ťažkostí pomocou jedinečnej liečivej vody. Toto malebné mesto je tiež úžasnou základňou pre výlety za najväčšími krásami našej krajiny, ktoré pravidelne organizujú samotné Zlaté Kúpele. Poďte sa s nami pozrieť na niektoré z nich a oživte svoj kúpeľný pobyt trochou cestovania.

 

30 minút do srdca Európy

Náučným a tiež nesmierne zaujímavým výletom, na ktorý sa môžu naši kúpeľníci vydať je cesta do samého stredu Európy. Nebojte sa, cesta vám nezaberie viac ako deň a dokonca nie viac ako 30 minút, toľko totiž trvá cesta autom do kráľovského mesta Kremnica.  Toto mesto, ktoré v minulosti patrilo medzi najbohatšie sídla Uhorska sa dnes pýši množstvom historických pamiatok, ktoré sa oplatí vidieť. Veľkolepou ozdobou námestia v Kremnici je rozmerný barokový trojičný stĺp. Ďalším skvostom je zaiste budova najstaršej mincovne na svete, kde si návštevníci môžu vyskúšať razenie mincí aj na vlastnej koži. V prípade, že máte záujem o hlbšie poznanie dejín mincovníctva a medailérstva v Kremnici môžete navštíviť Múzeum mincí a medailí.  

 

Vodné dobrodružstvo

Čo by ste povedali na to, keby ste mohli preskúmať hrad Strečno a jeho okolie z inej, oveľa zaujímavejšej perspektívy? Nebojte sa nemusíte nikam letieť, hovoríme totiž o pohľade z paluby plte plaviacej sa na vlnách rieky Váh. Pltníctvo na Slovensku zažilo svoje vrcholné obdobie koncom 19. storočia a dnes sa toto remeslo využíva už len rekreačne. Ak chcete zažiť trochu adrenalínu v ľudovej podobe, poďte sa preplaviť z Vrútok až do Strečna, dozviete sa zaujímavosti o pltníctve a uvidíte dva čarovné hrady, ktoré sa týčia nad majestátnou riekou. Jedným z nich je Starý hrad a druhý o niečo známejší hrad Strečno. Obzvlášť ťažkým orieškom sú dve skaly, ktoré zaiste poznáte z diel Jána Botta alebo Svetozára Hurbana Vajanského, Margita a Besná. Mohutné strašiaky odpradávna vyvolávali rešpekt i hrôzu pltníkov, ktorí splavovali najdlhšiu rieku Slovenska. V tomto úseku sa totiž Váh najstrmšie valí nadol a pltníci sa s ťažkosťami vyhýbali ostrým skaliskám a s veľkou námahou veslovali cez úzke prielazy.

 

Malebná príroda s obrovským kusom histórie

Jedinečné spojenie prírodných krás a čara dávnych čias, ktoré ponúka výlet na Oravský hrad zaujme nejedného z kúpeľných hostí. Najznámejšiu z oravských dominánt vyvyšujúcu sa na skale tvorí pozoruhodne veľký komplex dolného, stredného a horného hradu s palácmi, opevnením a vežami. Toto čarovné miesto je síce vzdialené od Zlatých Kúpeľov hodinku cesty autom alebo autobusom, ale jeho návšteva určite stojí zato. O tom, že je Oravský hrad naozajstný unikát svedčí aj fakt, že očaril niekoľkých filmových tvorcov a stal sa dejiskom filmov a rozprávok zo slovenskej, ale aj zahraničnej produkcie. Táto pomerne ľahká turistika je vhodná pre všetky vekové kategórie.

 

Pozreli sme sa na tri zaujímavé miesta, ktoré môžete navštíviť napríklad v rámci kúpeľnej liečby. Každý týždeň však pre vás pripravujeme aj iné výlety, akcie a podujatia, kde si oddýchnete, zabavíte sa a možno sa naučíte aj niečo nové.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám