()

Zbavte sa bolesti chrbta nadobro II.

V predchádzajúcom článku sme si zhrnuli najúčinnejšie pohybové aktivity, ktorými viete veľmi účinne pomôcť svojej chrbtici a zbaviť sa tak nepríjemných bolestí chrbta. Prinášame vám jeho pokračovanie o masáži a jej typoch, ktoré sú v boji s bolesťami chrbta najúčinnejšie.

Masáž

Určite nesmieme zabudnúť na masáž, ako jeden z najbežnejších spôsobov, ktorý poskytne unavenému chrbtu úľavu od bolesti a napätia. Vybrali sme pre vás tri typy, ktoré sa špecifickými technikami a hmatmi zameriavajú na liečbu chrbtice, ako aj celého chrbta.

Ako prvú môžete vyskúšať Breussovu masáž. Ide o energickú masáž chrbtice, počas ktorej dochádza k jemnému uvoľňovaniu, napínaniu a natiahnutiu chrbtice a krížovej kosti, čím poskytuje úľavu unavenej chrbtici a napätým svalom. V tomto uvoľnenom stave môže byť chrbtica tiež jemne, bezpečne a bezbolestne znovu narovnaná a to bez použitia sily. Pri masáži sa používa ľubovníkový olej, ktorý zmierňuje bolesť a má dezinfekčné účinky.

Mäkké techniky, nazývané aj masáž na uvoľnenie svalstva, je jedna z foriem manuálnej terapie. V Zlatých kúpeľoch Turčianske Teplice často využívame aj tento typ masáže, najmä pri liečbe najviac zaťažovaných a problematických častí chrbtice. Hlavným cieľom tejto procedúry je odstrániť problémy a tlmiť bolesti s nimi súvisiace.

Do trojice účinných masáží patrí bezpochyby aj reflexná masáž chrbta. Ide o veľmi účinnú a príjemnú masáž chrbta, pri ktorej sa dráždia nervové zakončenia. Reflexná masáž sa na rozdiel od Breussovej masáže robí nasucho, bez použitia masážnych prostriedkov.

Či už si vyberiete Breussovu masáž, mäkké techniky alebo reflexnú masáž chrbta, pamätajte, že aj tu platí, že jedna hodina u maséra váš problém nevyrieši, dôležitá je pravidelnosť.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám