()

Aké diagnózy liečime v Zlatých kúpeľoch

Dokonalý oddych a nezameniteľné liečebné účinky. Kúpele môžete využiť na príjemne strávený dovolenkový čas s rodinou, ale tiež na liečbu ochorenia v prípade ústavnej zdravotnej starostlivosti. V tomto prípade však platia určite pravidlá. Aké to sú a aké diagnózy liečime v Zlatých kúpeľoch si povieme v tomto článku.

Aké diagnózy liečime v Zlatých kúpeľoch?

Turčianska termálna minerálna liečivá voda je vhodná pre deti i dospelých. Jej účinky poznali už aj naši predkovia, tak prečo si jej silu nevyskúšať na vlastnej koži? Pomáha pri liečení chorôb pohybového ústrojenstva, obličiek a močových ciest, tráviaceho ústrojenstva, nervových a ženských chorôb, onkologických chorôb a tiež chorôb z povolania. Konkrétne indikácie pre dospelýchpre deti si môžete prezrieť samostatne. 

Kedy nie je možné absolvovať kúpeľnú liečbu?

Existujú aj prípady, kedy nie je možné kúpeľnú liečbu absolvovať. Ide tieto kontraindikácie:

  • tehotenstvo,
  • všetky choroby v akútnom stave,
  • závislosť na návykových látkach,
  • demencia,
  • stavy po hlbokej trombóze do 3 mesiacov po odznení choroby,
  • nehojace sa kožné defekty,
  • krvácanie,
  • zhubné nádory, ak nie sú v plnej remisii,
  • mnohé ďalšie posudzované rozdielne pre dané choroby.

Kto má nárok na kúpeľnú liečbu?

Zlaté kúpele v Turčianskych Tepliciach poskytujú kúpeľnú liečebnú starostlivosť poistencom zdravotných poisťovní Dôvera a Union, ale tiež samoplatcom. Ak kúpeľný pobyt potrebujete a spĺňate podmienky na absolvovanie, stačí ísť za vašim lekárom, ktorý vám vypíše kúpeľný návrh. Ten ďalej posudzuje poisťovňa a rozhodne, či na kúpele máte nárok. 

Rozhodnutie zvyčajne dostanete do 30 dní a v prípade schválenia získate aj rozhodnutie o tom, o akú indikačnú skupinu pôjde (A – plné hradené kúpele, alebo B – čiastočne hradené). Kúpeľný pobyt však môžete absolvovať aj ako samoplatca kedykoľvek alebo si môžete prísť vyskúšať krátky víkendový pobyt.

Ako často máte nárok na kúpele hradené poisťovňou?

Pri niektorých diagnózach máte nárok na kúpeľnú liečbu dvakrát v roku, no vo všeobecnosti platí, že nárok na kúpele máte raz ročne. Ak ide o úrazy či o stavy po operáciách, tak nárok na kúpeľnú liečbu máte len raz pre daný stav. V oboch prípadoch je dobré kúpele využiť. 

Kúpeľná liečba je v niektorých prípadoch nenahraditeľná. Príďte sa presvedčiť o kvalite kúpeľných procedúr a služieb v Zlatých kúpeľoch. Neváhajte a požiadajte o kúpeľný pobyt ešte dnes.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám