()

Prirodzená cesta k posilneniu imunity

Žijete v unáhlenom kolobehu dní a nemáte čas sami na seba? Zmeňte to. Každodenné veci ako stres, nezdravé stravovanie, nedostatok spánku a pohybu majú veľký vplyv na Vaše zdravie. Imunitný systém je oslabený a nedokáže chrániť náš organizmus pred vonkajšími alebo vnútornými škodlivými faktormi v takej miere akej by mal.

Či už trpíte oslabenou imunitou a radi by ste zlepšili jej stav alebo len chcete predísť akýmkoľvek ochoreniam a podporiť prirodzenú obranyschopnosť, dá sa to veľmi jednoducho prostredníctvom zmeny životosprávy. Chráňte telo pravidelne a ono sa Vám za to poďakuje svojou funkčnosťou a zdravím.

Za oslabeným imunitným systémom býva vo veľkej miere zlá životospráva. Veľa ľudí si myslí, že jediný spôsob na zmenu je prostredníctvom liekov a výživových doplnkov. Opak je pravdou. Existujú prirodzené spôsoby, ktoré v značnej miere prispievajú k zlepšeniu obranyschopnosti organizmu.

Zdravý jedálniček plný živín

Dôležitosť sa kladie na pestrú a vyváženú stravu s množstvom vitamínov (najviac prospešné sú vitamíny B, C, D a E) a minerálov (železo, selén, horčík a zinok) aby bolo telo schopné obrany. V jedálničku by nemala chýbať čerstvá zelenina a ovocie, strukoviny, ryby, obilniny, mäso, vajcia a mliečne výrobky. Človek by mal prijímať mastné jedlá a alkohol len vo veľmi malej miere alebo pri špeciálnych príležitostiach.

Regenerácia v akejkoľvek podobe

Rovnako by človek nemal zabúdať na odpočinok, či už vo forme hodnotného, minimálne 6-7 hodinového spánku alebo krátkeho oddychu počas dňa. Oba typy sú dôležité na elimináciu stresových a záťažových situácií. Ak neradi trávite čas vylihovaním v posteli, doprajte si oddych v inej podobe. Zlaté Kúpele majú pre Vás širokú ponuku masážnych procedúr, ktoré pôsobia nielen relaxačne, ale aj blahodarne na celý organizmus. Pre milovníkov tepla odporúčame saunu a naše termálne bazény. Avšak popri oddychovaní a zdravom stravovaní nesmieme zabúdať aj na pohyb.

Pohybom k lepšej imunite

Pravidelná fyzická aktivita podporuje tvorbu buniek imunitného systému. Nemusí ísť výhradne o športovanie, postačí aj chôdza alebo prechádzka na čerstvom vzduchu, ktorá slúži aj ako prevencia kardiovaskulárnych problémov. Ak chcete ale spáliť pár desiatok kalórií navyše a zostať v pokojnom tempe, máme pre vás tip. Nordic Walking je skvelým druhom chôdze, pri ktorej sa zapájajú takmer všetky svaly v našom tele a zároveň slúži ako prevencia zdravotných problémov.

Ak preferujete pokoj, môžete svojmu telu dopriať zaslúžené živiny a posilniť alebo vylepšiť obranyschopnosť naším balíčkom Imunita. Ponuka je zložená z procedúr a aktivít prospešných pre imunitný systém. Ako sa hovorí „v zdravom tele zdravý duch“, investujte čas do svojho tela a predíďte tak možným nechceným ochorenia. Zdravie by malo byť vždy na prvom mieste u každého z nás.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám