()

Zbavte sa bolesti chrbta nadobro III.

V prvom a druhom článku zameranom na bolesť chrbta sme sa zamerali na fyzioterapiumasáž a ich konkrétne typy, ktoré by vám v tejto oblasti mohli pomôcť. V tomto článku, ktorý je posledným zo série Zbavte sa bolesti chrbta nadobro, uvádzame ešte dva účinné spôsoby, ktorými je možné liečiť zlý stav chrbtice a bolesti s ním súvisiace.

Termoterapia

Základom tejto terapie sú bahenné, parafínové, či rašelinové zábaly. Teplota obkladov je zvyčajne medzi 50 – 55°C. Počas procedúry sa postihnutá časť účinne prehreje, čo spôsobuje zvýšenie látkovej výmeny a následne aj úľave od bolesti. Ide o teplo-liečebnú procedúru, ktorá účinne uvoľňuje napäté svalstvo, zmierňuje kŕče a zlepšuje výživu a funkcie orgánov. Vďaka výrazne lepšej látkovej výmene zbavuje pacienta bolesti a povzbudzujú obranyschopnosť jeho organizmu. Obklady navyše pôsobia relaxačne a uvoľňujúco a sú veľmi vhodné pri akútnych úrazoch, zápaloch a chronických ochoreniach pohybového aparátu, taktiež pri artrózach a ochoreniach chrbtice.

Elektroliečba

Elektrická energia ako zdroj tepla či svetla je známa nám všetkým, no nie každý vie aj to, že od 18. storočia sa elektrina začala využívať aj v medicíne ako účinná forma úľavy od bolesti. Zaujímavé na elektroliečbe je, že sa elektrina dostane priamo k bolesťou postihnutým miestam aj napriek tomu, že počas procedúry nie je zasahovaná pokožka. Elektrické impulzy sa využívajú pri liečbe viacerých ochorení pohybového ústrojenstva a neurologických ochoreniach. Elektroliečebná procedúra využíva dráždivý účinok zmiešaných elektrických prúdov rôznej intenzity a takýmto dráždením na konkrétnych miestach tela spôsobuje prekrvenie ošetrovanej časti. Jej výrazné analgetické účinky efektívne tlmia bolesť a zároveň aj uvoľňujú a posilňujú svaly.

Navštívte naše Zlaté kúpele v Turčianskych Tepliciach a nechajte nás, nech vás zbavíme bolesti chrbta nadobro.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám